Acest buletin electronic este editat de ASTEGI in cooperare cu Comisia de Știința și Tehnologia Microsistemelor (STMS) a Academiei Române, a se vedea http://www.link2nano.ro/acad/. ASTEGI este un ONG care are drept scop promovarea în România a educaţiei, cercetării şi inovării în domeniul tehnologiilor generice şi industriale, de importanţă strategică pentru competitivitatea europeană. Buletinul conține informații despre activitati din tara si din strainatate care au legatura cu promovarea, dezvoltarea si utilizarea tehnologiilor de mai sus.

Eventuale contribuții la conținutul acestui buletin electronic pot fi transmise prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Cei care doresc să primească Buletinul își pot trece adresa de e-mail în rubrica „Abonare newsletter" din partea dreaptă a paginii, fără nici un fel de obligație. După transmiterea formularului prin apăsarea butonului „Abonare”, se va afișa mesajul „Un e-mail v-a fost trimis pentru confirmarea abonării dvs.”, apoi veți primi un link de confirmare prin e-mail. Abonarea este finalizată numai după ce accesați link-ul respectiv. Dacă nu primiți mesajul în Inbox, vă rugăm să verificați în Spam/Bulk.

Dezabonarea se poate face oricând folosind link-ul de la finalul fiecărui buletin transmis.

1.    Ultimele informații legate de EuroNanoForum 2019 (București, Palatul Parlamentului, 12-14 iunie 2019), Pe site-ul https://www.euronanoforum2019.eu/ au apărut noi informații legate de programul Forumului, inclusiv lista invitaților (actualizată la data de 15 mai). S-a prelungit până la 20 mai 2019 termenul limită de trimitere a rezumatelor pentru expunere de postere. Vă rugăm să luați notă că plata taxei de participare trebuie făcută până la data de 31 mai 2019. Alte informații. Organizatorul local al evenimentului este INCD Microtehnologie (IMT București, www.imt.ro). Tematica evenimentului este legată de Progresul în nanotehnologie și materiale avansate la Orizontul 2020 și dincolo de acesta.  Sunt invitați specialiști din cercetare și industrie, se discută politici și strategii.

2.    Un alt eveniment european organizat în perioada Președinției Consiliului UE pe care o exercită România este al 3-lea Simpozion ECSEL JU (București, Palatul Parlamentului, 17-18 iunie 2019), a se vedea http://ecseljusymposium2019.eu/. Se vor întâlni principalii actori în domeniul componentelor și sistemelor electronice. Înregistrarea la acest eveniment se poate face până la data de 2 iunie 2019. Reamintim faptul că un seminar informativ, http://www.astegi.ro/informatii/36-info-day-ecsel-ju-2019.html, a fost organizat de ECSEL JU la Academia Română, la data de 8 aprilie 2019, cu concursul Ministerului Cercetării și Inovării (MCI), IMT București, al asociaților ASTEGI și ARIES. Prezentările făcute  de ECSEL JU, MCI etc.se găsesc la adresa http://www.astegi.ro/info-day-ecsel-ju-programme.

3.    A 3-a ediție a European Forum of Electronic Components and Systems (Helsinki, 19-21 noiembrie 2019) este focalizată pe .........Viitorul nostru digital, fiind organizată de AENEAS, ARTEMIS-IA, EPoSS, ECSEL JU and European Commission. Evenimentul este dedicat politicii în domeniu și stabilirii de contacte în vederea elaborării denoi proiecte. Informații detaliate la adresa https://efecs.eu.

4.    A 20-a ediție a TNT - Trends in Nanotechnology International Conference se va desfășura între 30 septembrie si 4 octombrie 2019 (San Sebastian, Spania). Se pot transmite rezumate pana la data de 10 iunie 2019, detalii la adresa www.tntconf.org/2019/. In acelasi cadru se va desfasura simpozionul Graphene and 2D Materials, v. see www.tntconf.org/2019/programme.php?conf=19

5.    Evenimentul Nanomedicine International Conference and Exibition 2019 se va desfășura între 23 și 25 octombrie 2019 la Lisabona, Portugalia. Tematicile cuprind Procesarea nano-biomaterialelor, Nanomaterialele în medicină, Nanotehnologia în terapie, Nanotehnologia în diagnosticul medical, Nanotehnologia în farmaceutică, Nanotoxicologia. Termenul limită pentru trimiterea de rezumate este de 7 iunie 2019. Informații complete la https://www.setcor.org/conferences/Nanomed-2019.

6.    Reamintim și termenul de  3 iunie 2019 pentru trimiterea lucrărilor la CAS 2019 https://www.epapers.org/cas2019. Este vorba de Conferința Internațională de Semiconductori (https://www.imt.ro/CAS/), eveniment IEEE la a 42-a ediție, organizat de către  IMT București (Sinaia, 9-11 octombrie 2019).

1.    În România se desfășoară EuroNanoForum 2019 (București, Palatul Parlamentului, 12-14 iunie 2019), https://www.euronanoforum2019.eu/. Este vorba de un eveniment organizat de Comisia Europeană la fiecare 2 ani, în țara care deține la momentul respectiv Președinția Consiliului UE. Organizatorul local al evenimentului este INCD Microtehnologie (IMT București, www.imt.ro). Tematica evenimentului este egată de Progresul în nanotehnologie și materiale avansate la Orizontul 2020 și dincolo de acesta.  Sunt invitați specialiști din cercetare și industrie, se discută politici și strategii. Se anticipează circa 1000 de participanți din Europa și nu numai. În acest moment este deschisă înregistrarea la eveniment și se pot trimite propuneri de postere până la data de 10 mai 2019.

Toogle Left